Poradna Gigabyte GK-K8100

Autor: | Vloženo: 15.02.2012 000 13:16 | Témata: Poradna Gigabyte GK-K8100

Co se to děje? :)

Dobrý den, mám s touto klávesnicí (Gigabyte K8100) následující problém. Klávesnice je nová hned při prvním zapojení se vyskytl tento problém. Po připojení do základní desky MSI 990XA-GD55 (verze BIOSU je poslední aktuální) při zapnutí PC počítač naběhne do Biosu z kterého je pak třeba spustit počítač potvrzením přímo z disku. Se starou klávesnicí připojenou přes PS2 naběhne počítač normálně do Windowsu (mám Visty Ultimate 64bit.) a nemá s ní žádný problém. Ovladače se nainstalují přímo z Windowsu, ve správci žádý problém uveden není a vše je funkční. Jen při startu, nebo restartu je ten uvedený problém. Děkuji všem za případnou pomoc.

  • IncredibleX

    IncredibleX

    15. února 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Spíše bych volil "reset to default settings" a skusil to s takovýmto nastavením BIOSu. Pokud nebude fungovat ani tak, zkusil bych jiný USB port (jsou po dvou, takže třeba přední panel). Když klávesnici nezapojíte, PC naběhne normálně? Ještě jsem nikdy neslyšel, že by kvůli klávesnici nenabíhal PC normálně, tedy kromě toho když měl zablokované jisté klávesy nebo poškozený USB kabel...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Ioda

      15. února 2012 - Ioda

      To vše jsem zkoušel. To je právě ta záhada, že pokud zapojím klávesnici přes PS2 naběhne počítač normálně. Když tam dám tu s USB naběhne do BIOSU jako bych držel Delete. Z Biosu pak zavedu Windows tak, že ukončím Bios spuštěním konkrétního disku, kde je Windows. Pak normálně nabotuje a je vše ok. Teda do vypnutí, či restartu. Ale jinak se pak klávesnice chová korektně bez jakýkoliv potíží. Já to vidím na potíže s kompaktibilitou s tím EFI Biosem od MSI. Fakt nevím. No zkusím v jiném PC a uvidím.


    • IncredibleX

      15. února 2012 - IncredibleX

      A co jiná USB klávesnice? V pohodě nebo to samé? Zkuste fintičku - dejte PS2 disabled. Uvidíme, co se stane. Nic jiného mě opravud nenapadá, jedině ještě naopak zkusit downgrade biosu - i mě se někdy stane, že nejnovější verze není výhra. Už těch možností jinak moc není, pak bych jedině doporučil, pokud jste ji koupil v krámu, zkusit se zeptat po jiném kusu a mít tak jistotu toho, co tvrdíte. Pak bych psal rovnou na MSI nebo na Gigabyte a čekal (třeba rok), než to někdo rozloupne :-) Škoda, ta klávesnice je za tu cenu vážně super...


    • Ioda

      15. února 2012 - Ioda

      Zkusil jsem ve dvou jiných počítačích s klasickým Biosem a v pohodě - žádný problém. Zítra zkusím donést jinou USB klávesnici a uvidím. Pokud nevyjde finta s PS2, tak napíšu na technickou podporu MSI, protože je problém 100% v tom EFI. A rok :) budu čekat až něco udělají. Zatím budu spouštět PC přes Bios - když už je tak pěkný... Ta klávesnice za to komplikovanější spouštění fakt stojí. Jen manželka s tím bude mít v začátku asi tak trochu problém - to se jí libit nebude. Už tak se toho počítače bojí dost! :)


    • Anonymní uživatel

      16. února 2012 - Anonymní uživatel

      Redukce PS/2 -> USB nezkoušel jste ?


    • Ioda

      16. února 2012 - Ioda

      Zatím ne, je problém jí normálně v krámu sehnat, ale v jednom mi ji objednali. Z e-shopu se mi jí objednávat nechtělo, protože by s poštovným vyšla přes -150,-Kč a to dle některých příspěvků v debatách s nejistým výsledkem - navíc je to klávesnice neklasická, obyčejná USB, ale s dalšími funkcemi navíc - podsvícení a vlastní vnitřní paměť na makra atd. . Taky mne napadlo, jestli právě to nedělá problém s tím Biosem, protože po zapnutí PC jak začne jít do periferií šťáva tak se hned rozsvítí v rohu klávesnice to dlačítko "mode", ostatní kontrolky co mají při nabíhání normálně problikávat (NumLock atd.) jsou zhasnuté a rozvítí se hned jak to skočí do toho Biosu. Po spuštění z toho Biosu zase zhasnou a rozsvítí se zase až po nabotování W z disku, jak to má být normálně. Každopádně díky za snahu poradit, až budu mít tu PS2 redukci tak uvidím. Ale že to pomůže - v tom už přestávám být optimista :(


    • Ioda

      16. února 2012 - Ioda

      Takže normální klávesnice USB funguje normálně, žádný Bios, rovnou Windows. Takže snad pomůže redukce, kterou samozřejmě nemají a shánějí jí.


    • Anonymní uživatel

      17. února 2012 - Anonymní uživatel

      ironie, že se mně jedna válí v šuplíku :D


    • Ioda

      17. února 2012 - Ioda

      Tak jsem se naštval, vyrval baterku z desky. Dal zpátky, nabotoval přes PS2 klávesnici do Biosu, dal default nastavení (před tím jsem ho z té USB dal 3x bez efektu), spustil PC - vypnul PC, dal tam USB Gigabyte a světe div se - počítač naběhl normálně korektně. To jsou věci, ale ve světě hardwaru mne už nemůže nic překvapit. Tak uvidím co po pár dalších startech a restartech :).


  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    15. února 2012

    v BIOSU jste našel frazi slov USB KEYBOARD SUPPORT a nastavil na enabled ? http://bonusweb.idnes.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Ioda

      15. února 2012 - Ioda

      Ano, v BIOSU nemám sice položku USB nastavení SB KEYBOARD SUPPORT , ale Legacy.... - což má být ekvivalent hodnoty. Nataveno enable a nic. Tak fakt nevím, přitom v Biosu klávesnice normálně funguje - jen mě vždy do něj hodí a z něj musím spustit systém ručně. S něčím takovým jsem se nikdy nesetkal ani v debatách o něčem takovém nikdo nepsal. Hold USB a kompaktibilita s Biosy .


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.